19.7.07

Existir, insistir, resistir

El pensador eslovè Slavoj Žižek escriu al seu llibre sobre l'11 de setembre americà, Welcome to the Desert of the Real, les següents paraules, difícils, sorprenents i il·luminadores: "El contrari de l'existència no és la no-existència, sinó la insistència: allò que no existeix no para d'insistir, maldant per arribar a l'existència".

Nosaltres, que no som ningú, que som però no existim, no tenim més alternativa que fer-nos pesats i insistir, una vegada i altra, en la possibilitat i la creença de la nostra existència. Les Forces del Bé -sempre disposades a considerar-nos uns il·lusos infantils, uns psicòtics desgraciats o uns perversos perillosos- utilitzaran el seu considerable poder per mostrar-nos en tota la nostra invisibilitat. Ens anul·laran, ens arraconaran, ens negaran el pa i la sal i ens deixaran només la morralla dels esclaus.

I tanmateix, nosaltres seguirem, tossuts, afirmant la possibilitat de la nostra existència, renegant -en el més pur estil fetitxista- la nostra inexistència: "Ja ho sabem, que no existim, però tot i així..." Resistirem els embats de les Forces del Bé, cadascuna de les destructives onades de violència simbòlica que fan créixer la pila de runa que s'acumula als nostres peus. I mentrestant, transformats en vils rèptils, habitarem les escletxes del poder i, tot erosionant-lo amb les eines que ens anem construint, esperarem i insistirem fins al dia de l'emancipació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant! Ben trobat!

Anònim ha dit...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

Anònim ha dit...

So, whаt on the button is aurawave
anyωay, аnd since then, the maгket place,
but the aurawave cost is
еxclusiѵely more or less $150 in sum. Put simply, it's a TENS pain sensation backup man can assist the organic structure to discharge natural" painkillers" called endorphins, which raise the opinion of health.

Anònim ha dit...

Not just that, you can indulge in further operates while wearing this.


Here is my webpage ... Prnewswire.Com